Met apps en via websites kunnen we gepersonaliseerd leren, studieschulden worden steeds hoger, en de arbeidsmarkt eist een flexibele houding van werknemers. Kortom, er is veel aan het veranderen op het gebied van educatie en onderwijs. Onze wereld kent een enorme dynamiek, wat het lastig maakt accurate voorspellingen over de toekomst te doen. Maar een ding is zeker: het onderwijs zal veranderen.

Flexibiliteit

De economie en de arbeidsmarkt gaan meer en meer het onderwijs bepalen. Werkgevers stellen de eisen, vragen bepaalde vaardigheden van werknemers en verlangen flexibiliteit. Inderdaad, de gemiddelde werknemer zal gedurende zijn carriere zestien verschillende banen hebben. Maar om deze verschillende banen te krijgen moet je wel over bepaalde vaardigheden en skills bezitten, en dat terwijl je al jaren terug bent afgestudeerd. Dit biedt dus enorm veel ruimte voor nieuwe vormen van onderwijs.

Gemiddeld heeft een werknemer gedurende zijn of haar carriere zestien verschillende banen.

Mismatch

Zorgwekkender is de groeiende mismatch tussen het aanbod in de banenmarkt en de kansen voor hogeropgeleiden, ook in kennis economieën. Een mogelijke oplossing voor dit probleem is volgens Bert van der Zwaan, rector magnificus van de universiteit van Utrecht en auteur van het boek “Haalt de universiteit 2040?” het concept van life long learning. Life long learning is ontzettend breed, maar wat centraal staat is weer die flexibiliteit – in het kiezen van bepaalde modules, zowel op de universiteit als daarna. En waarom zou je je opleiding na drie of vier jaar moeten afronden, als je je hele leven door kunt studeren? Hand in hand hiermee gaat de tendens dat werknemers, zeker de zogenaamde “millenials”, training en ontwikkeling in hun werk ontzettend belangrijk vinden.  Uit onderzoek blijkt dat 73% van de volwassenen beschouwt zichzelf als “life long learners”.*

blog-modulair-leren

Professionele ontwikkeling

Je hele leven lang door blijven leren vergroot dus de kans dat je je staande houdt in een arbeidsmarkt waar op maat gesneden kennis centraal staat. Maar het allerbelangrijkste: door je hele leven te blijven leren, blijf je je ontwikkelen. Behalve dat het dus meer en meer relevant wordt voor je carriere, is het voor jezelf een manier om je ontwikkeling te garanderen.

73% van de volwassen beschouwt zichzelf als life long learners.

Er zijn vandaag de dag talloze manieren om te blijven leren. Toch is het aanbod om nieuwe dingen te leren onoverzichtelijk en chaotisch. Welke docent is er nu daadwerkelijk geschikt om jou een bepaalde skill aan te leren, en welke lesmethode wordt er eigenlijk gebruikt?

Konnektid & life long learning

Konnektid wil life long learning faciliteren. Daarom maken wij het aanbod inzichtelijk van lessen, workshops en cursussen bij jou in de buurt inzichtelijk. Wij geloven er namelijk in dat life long learning inderdaad de toekomst is. We geloven dat je zelf moet kunnen kiezen wat je wil leren en van wie. En we geloven dat dit de oplossing is voor de veranderende arbeidsmarkt.

konnektid


Over dit blog

loes-van-esch Loes is sinds november werkzaam als stagiaire bij Konnektid. Onder andere is zij verantwoordelijk voor de  blogs. Zelf studente aan de Vrije Universiteit en eerder aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft ze baat bij en  interesse in een goed ingericht onderwijssysteem. Maar ook heeft ze zelf aan de lijve ondervonden dat  vaardigheden opdoen gemakkelijker gaat door middel van workshops, lessen of cursussen die niet per se door  traditionele onderwijsinstellingen worden aangeboden.

Dit is de eerste blog in een reeks over de toekomst van onderwijs en de visie van Konnektid op dit prangende maatschappelijke vraagstuk. Heb je tips, wil je zelf iets vertellen over jouw visie op deze toekomst, of heb je feedback over wat er geschreven wordt? Je kunt altijd een e-mail sturen naar loes@konnektid.com. Want bij Konnektid geloven we dat we samen de toekomst van het onderwijs vormgeven.